Vertaling Nederlands Spaans

Spanje kent meerdere talen, waarvan het Spaans zelf natuurlijk de belangrijkste is. Maar daarnaast zijn er ook regio’s in Spanje waar Catalaans, Baskisch en Galicisch wordt gesproken. Ook in veel Zuid-Amerikanen landen wordt Spaans gesproken. Na Chinees wordt het Spaans wereldwijd het meest gesproken. Maar liefst 460 miljoen mensen beheersen de Spaanse taal. Reden te meer natuurlijk, dat een vertaling Nederlands Spaans bij ons veel voorkomt.

Spaans is de hoofdtaal in 21 landen en het wordt gesproken in 44 landen. Diverse internationale bedrijven en organisaties hanteren het Spaans als hoofdtaal. Spaans is een snel groeiende taal en naar verwachting zal de taal in 2050 maar liefst 750 miljoen sprekers kennen. Het is momenteel de op twee na meest gebruikte taal op het internet.

Offerte aanvragen

  Beëdigde vertaling? *
  JaNee

  Video vertaling Nederlands Spaans

  Bekijk hieronder de informatieve video over vertalen Nederlands Spaans. In 116 seconden bent u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken.

  video Vertaling Nederlands Spaans

  Vertalen Nederlands Spaans

  Aabévé Vertaalbureau beschikt over vele deskundige en professionele vertalers Nederlands Spaans en Spaans Nederlands. Maar ook voor een vertaling Engels Spaans of een vertaling Spaans Engels bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u bijvoorbeeld uitstekend van dienst zijn met het vertalen van uw website, uw marketingdocumenten, correspondentie, contracten, enzovoort.

  Spanjaarden gaan er namelijk wel vanuit, dat de informatie die aan hen wordt toegezonden, is opgesteld in de Spaanse taal. Doet u dat niet, dan zult u waarschijnlijk geen voet aan de grond krijgen. Verder is het algemeen bekend, dat Spanjaarden het niet zo nauw nemen met het nakomen van afspraken.

  Ze komen vrijwel altijd te laat en dat betekent dat u meestal behoorlijk lang moet wachten. Waar wij Nederlanders liever 10 minuten te vroeg zijn, vinden Spanjaarden het heel normaal om 30-45 minuten te laat te komen. Laat u daar niet door uit het veld slaan en probeer hier rustig onder te blijven.

  Offerte of informatie aanvragen

  Voor een vrijblijvende offerte kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. U mag het woordenaantal en/of de documenten ook rechtstreeks aan ons mailen. Bestanden, die te groot zijn, kunt u verzenden via ons WeTransfer-kanaal. Binnen 30 minuten nadat wij uw aanvraag bij ons is binnen gekomen, ontvangt u onze reactie in uw mailbox.

  vertaling nederlands spaans-plein

  Mexico

  Met meer dan 110 miljoen mensen die Spaans spreken, is Mexico het grootste Spaanssprekende land. De op één na grootste, met meer dan 50 miljoen sprekers, is de Verenigde Staten. Spanje en Colombia delen de derde plaats.

  Beroemdheden

  David Beckham, Jack Black, Tom Daly, Tom Hiddleston en ook Will Smith zijn een aantal niet-Latino-beroemdheden, die ook Spaans spreken. Ongeveer 75% van het hedendaagse Spaans is afkomstig uit het Latijn, maar er zijn ook verschillende andere effecten, met name uit het Arabisch. Ongeveer 8% van de Spaanse woordenschat heeft zijn oorsprong in het Arabisch als een resultaat van de Moorse overheersing van Spanje, die bijna 800 jaar heeft geduurd.

  Handelspartner

  Spanje staat in de top 10 van landen, waarmee Nederland het meeste handel drijft. Sinds 2017 is er weer sprake van een sterke groei in de handel tussen Nederland en Spanje. Nederland voert overigens bijna tweemaal zoveel uit naar Spanje, als dat het invoert. De uitvoer naar Spanje omvat ongeveer 14 miljard euro, de invoer 8 miljard euro.

  Door deze sterke handelsrelatie is een vertaling Nederlands Spaans of een vertaling Spaans Nederlands veel gevraagd bij Aabévé Vertaalbureau. De Spaanse economie heeft een aantal jaren onder druk gestaan, maar door economische hervormingen is de weg omhoog weer gevonden. Voor ondernemers liggen er mooie kansen op de Spaanse markt. Meer informatie over kansen voor bedrijven in Spanje kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  Fietsen

  Terwijl Nederland fietsland bij uitstek, is de fiets ook in Spanje de laatste jaren erg in trek. De Spaanse overheid probeert steeds meer inwoners uit de auto en op de fiets te krijgen. Daarvoor is ook al een Nationaal Strategisch Fietsplan opgesteld. Nederlandse ondernemers, die actief zijn in de fietsbranche kunnen hier hun voordeel mee doen.

  Wellicht ook interessant:

  Vertaling Nederlands Portugees
  Vertaler of vertaalmachine
  Meer omzet transportbedrijven