024-82 00 778 info@aabeve.nl

Heeft u ooit gehoord van een vertaalgeheugen en afgevraagd wat dit voor u kan opleveren?

Wat is een vertaalgeheugen?

Een vertaalgeheugen is een database, die bestaat uit eerder vertaalde zinnen en zinsdelen. Het slaat zowel de brontekst als de vertaling op, waardoor vertalers herhaaldelijk gebruikte zinnen gemakkelijk kunnen hergebruiken. Dit helpt bij het verminderen van de vertaaltijd en het verbeteren van de consistentie in vertalingen en het beperken van de kosten.

Voordelen van een vertaalgeheugen

  1. Herhalingspercentage
    Eén van de belangrijkste voordelen van een vertaalgeheugen is dat het herhalingspercentage van projecten wordt verminderd. Wanneer u een vertaalproject hebt waarin dezelfde zinnen of zinsdelen meerdere keren voorkomen, hoeven die niet telkens opnieuw te worden vertaald. Het vertaalgeheugen zal deze zinnen automatisch herkennen en als suggesties aanbieden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor consistentie in de vertalingen.
  2. Eerdere vertalingen als uitgangspunt
    Een vertaalgeheugen stelt de vertaler in staat om eerder vertaalde zinnen te gebruiken als uitgangspunt voor nieuwe vertalingen. Dit is vooral handig bij het vertalen van documenten die vergelijkbare inhoud hebben, zoals handleidingen, technische specificaties en juridische contracten. Door gebruik te maken van het vertaalgeheugen, kan de consistentie in de terminologie worden behouden en ervoor zorgen dat de nieuwe vertalingen goed aansluiten bij de eerdere vertalingen.
  3. De kwaliteit van de vertaling groeit
    Met een vertaalgeheugen kan de kwaliteit van de vertalingen verbeteren. Doordat eerdere vertalingen worden hergebruikt, kan tijd worden bespaard, die kan worden gebruikt om eventuele fouten te corrigeren. Dit zorgt voor een consistente en nauwkeurige vertaling, wat bijdraagt aan de algehele kwaliteit van het werk.

Vertaalgeheugen op lange termijn

Een vertaalgeheugen op lange termijn biedt verschillende voordelen, waaronder efficiëntie, tijdsbesparing, consistentie, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering. Het stelt vertalers in staat om hun werk sneller en nauwkeuriger uit te voeren, terwijl ze tegelijkertijd consistentie en kwaliteit kunnen waarborgen. Het gebruik van een vertaalgeheugen op lange termijn is een waardevolle investering, die niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook de tevredenheid van klanten verbetert en de kosten vermindert.

Hoe kunnen we u helpen?

Bij Aabévé Vertaalbureau begrijpen we het belang van een vertaalgeheugen en bieden we professionele vertalingen aan met behulp van geavanceerde vertaaltechnologie. Onze vertalers werken met vertaalgeheugens om ervoor te zorgen dat uw vertalingen consistent en van hoge kwaliteit zijn. Of u nu een klein of groot vertaalproject heeft, onze vertalers helpen u graag. Ze zijn gespecialiseerd in vele vakgebieden, zodat we aan al uw vertaalbehoeften kunnen voldoen. Maak gebruik van deze geavanceerde technologie en zie hoe het uw vertalingen naar een hoger niveau tilt en zorgt voor kostenreductie.

Waarom kiezen voor Aabévé Vertaalbureau?

U kiest voor Aabévé Vertaalbureau als u betrouwbaarheid, ervaring en kwaliteit belangrijk vindt. Aabévé is al tientallen jaren actief in de vertaalbranche. U kunt bij ons vertrouwen op snelle levering, lage tarieven, zeer ervaren vertalers, kwaliteitsgarantie en ISO-certificering,

Ook voor AI-vertalingen en AI-transcriptie kunt u bij ons terecht. Deze vertalingen zijn ideaal voor intern gebruik of voor doeleinden waarvoor de kwaliteit van de vertaling wat minder belangrijk is. AI-vertalingen kunt u bij ons in alle talen laten verzorgen voor slechts € 0,02 per woord, exclusief BTW. Optioneel kunt u ervoor kiezen om een AI-vertaling te laten reviseren door een ervaren vertaler.

AI-vertalingen worden binnen 1-2 uur na opdrachtbevestiging geleverd. Vertalingen van Word-, Pdf- of PowerPoint-documenten ontvangt u terug in de originele lay-out, waardoor u de tekst niet meer hoeft te kopiëren en plakken en dus veel kostbare tijd bespaart.

Contact

Wilt u meer weten over onze vertaaldiensten en hoe we u kunnen helpen met een vertaalgeheugen? Neem gerust contact met ons op via mail of via 024 – 82 00 778. Wij beantwoorden graag uw vragen om u te voorzien van de beste professionele vertalingen of AI-vertalingen.