024-82 00 778 info@aabeve.nl

Regelmatig krijgen we de vraag waar de naam Aabévé vandaan komt of wat die betekent. We kunnen ons er nauwelijks meer een voorstelling van maken, dat er tot het einde van de vorige eeuw nog jaarlijks een halve boomstam in de vorm van een telefoonboek in de brievenbus viel. Toch was dat dé manier om een telefoonnummer te achterhalen.

Waar komt naam Aabévé vandaan?

Door de opkomst van het internet zijn de telefoonboeken inmiddels verdwenen en zoeken we alles online op. Er gaat tegenwoordig vrijwel geen dag meer voorbij, zonder dat we gebruik maken van Google. Maar zo’n 30-40 jaar geleden was er geen internet en dus ook geen Google en hadden de we papieren telefoongids nodig.

Telefoongids

Alle namen stonden daarin per plaats netjes alfabetisch gerangschikt. De oprichter van Aabévé concludeerde, dat het erg handig zou zijn om voor de vindbaarheid bovenaan te staan (het bedrijf was destijds nog gevestigd in Breda). Na enig puzzelen kwam de naam Aabévé tevoorschijn. Met deze letters uit het alfabet in de naam, moest het wel heel raar lopen om daar niet mee bovenaan te staan.

Met de kennis van nu weten we inmiddels dat de traditionele telefoongids ter ziele is. We kunnen nummers alleen nog online opzoeken. En bovendien vindt de ranking op Google niet plaats op alfabet. Desondanks houden we de geschiedenis in ere en handhaven we de naam Aabévé. Hoe lastig het ook af en toe is om de naam te moeten uitleggen via de telefoon. De naam Aabévé heeft zijn sporen in de afgelopen meer dan 35 jaren ruimschoots verdiend, dus dat nemen we graag voor lief.

 

waar komt de naam aabeve vandaan-logo-en-foto

Aabévé Vertaalbureau

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op:

  • Optimale service
  • Binnen 30 minuten reactie
  • Snelle levering
  • Ervaren vertalers
  • Lage tarieven
  • Tientallen jaren ervaring
  • Hoge klantenwaardering
  • ISO-gecertifceerd
  • Ook beëdigde vertalingen

Offerte of informatie?

Wilt u een offerte van een vertaling aanvragen? Dan kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken of rechtstreeks aan ons mailen. Als u zelf niet weet om hoeveel woorden het gaat, kunt u het document toevoegen en tellen wij de woorden voor u. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruikmaken van WeTransfer.

Alle documenten, die aan ons worden toegezonden, worden altijd strikt vertrouwelijk behandeld. Het maakt daarbij niet uit om wat voor soort document het gaat.
Wilt u aanvullende informatie of heeft u specifieke vragen, dan kunt gebruik maken van het contactformulier of ons bellen via 024 – 82 00 778. Wij helpen u graag en goed.