024-82 00 778 info@aabeve.nl

Arabisch is een fascinerende taal, die zich met meer dan 420 miljoen sprekers over de hele wereld heeft verspreid. Het is de officiële taal van 26 landen en is een van de zes officiële talen van de Verenigde Naties. Arabisch is een complexe en ingewikkelde taal met een intrigerende geschiedenis. Arabisch wordt voornamelijk gesproken in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Hoorn van Afrika. Het is de nationale taal van landen als Egypte, Saoedi-Arabië, Irak en Marokko. Arabisch wordt echter ook gesproken in andere delen van de wereld, waaronder Europa en Amerika, door immigranten- en diasporagemeenschappen.

Waar wordt Arabisch gesproken?

De verspreiding van het Arabisch gaat terug tot de 7e eeuw, toen de islam in Arabië opkwam en het Arabisch de taal van de koran werd. Terwijl de islam zich verspreidde, verspreidde het Arabisch zich ook als een taal van religie, cultuur en handel. Arabisch werd de taal van wetenschap en leren, en veel belangrijke werken op gebieden als wiskunde, astronomie en geneeskunde werden in het Arabisch geschreven.

Tegenwoordig is het Arabisch een taal van groot belang in de wereld, zowel qua culturele betekenis als qua economische waarde. Arabisch is de vijfde meest gesproken taal ter wereld en is een sleuteltaal in internationale zaken en diplomatie. Arabisch wordt gesproken in Afrika en het Midden-Oosten. Arabisch wordt van rechts naar links geschreven en is daarom voor westerlingen een moeilijke taal. Het bevat 28 letters. De volgorde van de cijfers is hetzelfde als in West-Europese landen.

In welke landen wordt Arabisch gesproken?

De Arabische taal wordt gesproken in de volgende landen:

Algerije Libanon Qatar
Bahrein Libië Saoedi-Arabië
Egypte Mauritanië Soedan
Irak Marokko Syrië
Jemen Oman Tunesië
Jordanië Palestina Ver. Arab. Emiraten
Koeweit Qatar

Wanneer heeft u een Arabische vertaling nodig?

Als u met uw bedrijf landen wilt veroveren waar Arabisch wordt gesproken, dan zult u altijd uitstekende Arabische vertalingen nodig hebben. U moet vertrouwen op het vertaalbureau, dat de vertalingen voor u gaat verzorgen. Bij Aabévé Vertaalbureau beschikken we over ervaren en professionele Arabische vertalers. Bovendien is het mogelijk om de vertaling van de eerste vertaler te laten controleren door een tweede vertaler.

Veel bedrijven zullen uiteindelijk proberen om buitenlandse markten te veroveren en de Arabische markt biedt een enorm potentieel. Met professionele Arabische vertalingen van uw bedrijfsdocumenten en marketingmateriaal, kunt u uw klantenbestand uitbreiden door mensen in de hele Arabische wereld aan te spreken.

Waar wordt Arabisch gesproken? Meerdere varianten

Het Arabisch is een fascinerende en belangrijke taal, die zich over de hele wereld heeft verspreid. Of u nu Arabisch wilt leren, de Arabische literatuur en cultuur wilt ontdekken of zaken wilt doen in een Arabisch sprekend land, er valt veel te ontdekken en te waarderen aan deze rijke taal. En als u Arabisch naar het Engels of Nederlands moet vertalen, denk er dan aan om samen te werken met een Arabisch vertaalbureau Aabévé om de best mogelijke resultaten te garanderen.

Er bestaan drie vormen van Arabisch: Modern Standaard Arabisch, Koran-Arabisch/Klassiek Arabisch en Informeel Arabisch. Modern Standaard Arabisch is de officiële moderne versie van het Arabisch en is afgeleid van de Koran. Het wordt veel onderwezen op scholen en universiteiten en het wordt ook gebruikt in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de media.

Elk Arabisch sprekend land heeft echter zijn eigen vorm van spreektaal, die radicaal verschilt van Modern Standaard Arabisch. De vertalingen zullen daarop aangepast moeten worden.

Aandachtspunten bij het kiezen van een vertaalbureau

Als u Arabisch naar het Engels of Nederlands moet vertalen, is het belangrijk om met een professioneel vertaalbureau samen te werken. Arabisch vertaalbureau Aabévé zorgt ervoor dat uw vertaling nauwkeurig en cultureel passend is en kan u helpen bij het navigeren door de complexiteit van de Arabische taal. Wij kunnen ook aanvullende diensten leveren, zoals lokalisatie en tolken.

Wanneer u de Arabisch sprekende markt wilt benaderen met de vertaling van uw documenten, uw marketingmateriaal of zelfs uw website, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Kies voor een Arabisch vertaalbureau dat bij u past. Ze moeten bereid zijn om alle documenten voor u te vertalen, zowel klein als groot. Zonder een Arabische websitevertaling komt u niet ver. Uw website is een van de eerste plaatsen waar nieuwe klanten zullen kijken en het is van vitaal belang, dat dit goed is vertaald.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil u een offerte aanvragen voor een Arabische vertaling of een andere taal, maak dan gebruik van de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken. Desgewenst kunt u de documenten ook aan ons mailen. Vermeld daarbij in elk geval de talencombinatie, het onderwerp van de tekst, het aantal woorden en een eventuele deadline.

Binnen 30 minuten nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, vindt u onze reactie in uw mailbox. Meestal is dit ook al direct de offerte met de levertijd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 024 – 82 00 778.

Meest recente berichten:

Arbeidsovereenkomst vertalen

Taalvaardigheid is een cruciaal aandachtspunt bij het vertalen van een arbeidsovereenkomst. Het is...

Internationaal zakendoen online

In het zakelijke landschap van vandaag is het steeds vaker een haalbare optie voor kleine...

Met 5 talen de wereld veroveren

Wereldwijd worden er zo’n 7.000 talen gesproken en daarmee is het leveren van vertalingen voor...

Aabévé inschakelen voor Duitse vertalingen

Het belang van effectieve communicatie kan niet genoeg benadrukt worden, vooral in de wereld van...

Kwart Australiërs spreekt thuis geen Engels

Kwart Australiërs spreekt thuis geen Engels. Ze spreken thuis andere talen en dat levert...