024-82 00 778 info@aabeve.nl

Waarom zou u eigenlijk de diensten van een vertaalbureau gebruiken in plaats van een freelance vertaler of een automatisch vertaalprogramma? Wat is toegevoegde waarde van een vertaalbureau? Kort samengevat: een vertaalbureau is een veilige en krachtige manier om uw bedrijf of organisatie te helpen bij het bereiken van uw doelen en het verbeteren van de kwaliteit van de boodschap, die u wilt overbrengen.

Wat is de toegevoegde waarde van een vertaalbureau

Het is duidelijk dat een vertaalbureau de sleutel is naar het succesvol communiceren met uw doelgroep, ongeacht de taal, cultuur of locatie. Een vertaalbureau biedt de toegevoegde waarde, die u nodig hebt om een consistente boodschap over te brengen. Als u een vertaalbureau inzet, kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare vertaling krijgt, die voldoet aan alle linguïstische en culturele eisen.

Bovendien hebt u de zekerheid dat de vertalers, die worden ingezet, ervaren en professioneel zijn. Vertalers die al jarenlang ervaring hebben in het vertalen van documenten voor specifieke vakgebieden weten precies hoe ze de juiste toon moeten aanslaan om een boodschap duidelijk en begrijpelijk over te brengen.

Aabévé Vertaalbureau

Daarnaast bieden vertaalbureaus ook snelle service met korte levertijden. Als u documenten in verschillende talen moet vertalen, kunt u er zeker van zijn dat de vertalingen gereed zijn op het afgesproken tijdstip. Indien maar enigszins mogelijk kunnen vaak ook spoedvertalingen worden verzorgd. Aabévé Vertaalbureau zorgt voor het behouden van consistentie in de vertalingen van al uw documenten.

Door regelmatig met Aabévé samen te werken, krijgt u gegarandeerd consistente vertalingen. Bovendien kunt u erop rekenen, dat de vertalers de juiste terminologie gebruiken in hun vertalingen. Als u vaker vertalingen nodig heeft in bijvoorbeeld Engels, dan zetten wij zoveel mogelijk dezelfde vertaler daarvoor in en leggen wij een vertaalgeheugen aan voor uw documenten. Bij een vertaling wordt dan een lager tarief berekend voor herhalingen in de tekst.

Vertaalbureau, freelancer of vertaaltool?

Als u op zoek bent naar een vertaalpartner, hebt u de keuze tussen een vertaalbureau, een freelancer of een vertaaltool. Wat zijn de verschillen?

 • Als u voor een vertaalbureau kiest, krijgt u een team van ervaren professionals. Is een vertaler niet beschikbaar voor uw opdracht, dan wordt een andere ervaren vertaler ingezet en is uw opdracht toch op tijd gereed. Bij Aabévé krijgt u kwaliteitsgarantie op alle door ons verzorgde vertalingen en desgewenst kunt ervoor kiezen om de vertaling ook nog te laten controleren door een tweede, ervaren vertaler.
 • Kiest u voor een freelancer, dan moet u wachten als die niet beschikbaar is of andere opdrachten heeft. Een freelancer vertaalt vaak maar in één talencombinatie, terwijl u bij Aabévé Vertaalbureau terecht kunt voor meer dan 200 talencombinaties.
 • Kiest u voor Google Translate of Microsoft Translator, dan weet u zeker dat u geen kwalitatief goede vertaling zult ontvangen. En als dat dan in een taal is, die u zelf niet spreekt, kunt u het niet controleren en heeft u een probleem. Het kan namelijk het vertrouwen in uw bedrijf ernstig schaden, als de tekst niet goed is. Een slechte vertaling straalt negatief uit naar het vertrouwen in uw bedrijf, producten of diensten.

Wilt u hoe dan ook gebruik maken van een vertaaltool, kies er dan altijd voor om het resultaat te laten controleren door een ervaren vertaler. Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij dit ook voor u doen. We behouden ons echter wel altijd het recht voor om de controle af te wijzen, als de vertaling erg slecht is. Dan kost het controleren en verbeteren namelijk meer tijd en geld dan een compleet nieuwe vertaling maken.

De kwaliteit van vertalingen

De kwaliteit van vertalingen is van cruciaal belang voor bedrijven, die willen uitbreiden naar nieuwe markten. Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij bedrijven helpen met betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige vertalingen, die klanten aanspreken en uw bedrijf helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Bij Aabévé hebben wij de beschikking over meer dan 600 ervaren en professionele vertalers, die u graag helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de uitstraling met website, brochures, folders, enzovoort. Onze professionals kunnen uw documenten vertalen met de nauwkeurigheid en precisie die uw bedrijf verwacht.

wat is toegevoegde waarde van een vertaalbureau-foto2

Bedrijfsaanzien

Onjuiste en onnauwkeurige vertalingen kunnen het bedrijfsaanzien beschadigen en bovendien leiden tot een langdurige negatieve invloed op de winstmarge van het bedrijf. Het is ontzettend belangrijk voor elke vakgebied te kiezen voor een ervaren vertaalbureau met uitsluitend ervaren en professionele vertalers. Aabévé Vertaalbureau zet “native” vertalers in, die documentatie in vreemde talen naar hun moedertaal vertalen.

Dit garandeert de beste kwaliteit van vertalingen, aangezien deze vertalers ook beschikken over een nauwgezette kennis van de lokale gebruiken, cultuur en sociale aspecten in hun moederland. Deze taalexperts blinken uit op dit gebied en leveren vlekkeloze vertalingen vanwege de expertise in hun eigen moedertaal.

Vertalers

Daarnaast zijn onze vertalers op de hoogte van de sociale en culture aspecten in het land, waarvoor de vertalingen zijn bedoeld. Want het stopt niet bij het alleen maar vertalen van een tekst. Er moet ook rekening worden gehouden met aspecten, die in een ander land anders kunnen zijn dan bij ons. In de grotere landen kunnen deze aspecten zelfs per regio nog verschillend zijn.

Onze vertalers weten precies hoe ze verschillende documenten snel en efficiënt moeten vertalen, waardoor uw bedrijf geen tijd verspilt aan het vertalen van documenten, die niet effectief zijn. Een vertaalbureau kan uw bedrijf ook helpen bij het verminderen van de kosten van vertalingen door gebruik te maken van hun expertise en kennis.

Met de juiste informatie kan een vertaalbureau uw bedrijf helpen om betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige vertalingen te produceren, die uw bedrijf helpen om te groeien en succesvol te zijn. Het is daarom belangrijk om een vertaalbureau te kiezen dat uw bedrijf de beste service kan bieden, zodat u zeker weet dat uw documenten correct en betrouwbaar zijn.

AI-vertalingen

Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij ook AI-vertalingen voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we profiteren van de snelheid en efficiëntie van AI-vertalingen en tegelijkertijd vertrouwen op de expertise van professionele vertalers om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat is een optimale vertaalervaring, waarbij snelheid en nauwkeurigheid hand in hand gaan.

Waarom AI-vertalingen uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau?

Wanneer het gaat om vertalingen, is het begrijpelijk dat veel mensen geneigd zijn om gebruik te maken van gratis vertaaltools, zoals Google Translate of ChatGPT. Deze tools zijn handig en bieden snelle vertalingen, maar er zijn belangrijke redenen waarom u AI-vertalingen beter kunt uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau, in plaats van ze zelf te laten vertalen door dergelijke tools:

  • De kwaliteit van AI-vertalingen, die door Aabévé Vertaalbureau worden aangeboden, is aanzienlijk hoger dan die van gratis vertaaltools.
  • U hoeft niet zelf alle teksten te kopiëren en te plakken in de vertaaltool en na de vertaling, nog eens terug te kopiëren en te plakken. U bespaart dus veel tijd en geld.
  • De teksten, die u aanlevert in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat, ontvangt u vertaald terug in dezelfde opmaak als de brontekst.
  • Optioneel kunt u er bovendien voor kiezen om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler.
  • De levertijd is supersnel (vaak al binnen 1 uur), de kosten zijn extreem laag (€ 0,02 per woord, exclusief BTW, in alle talen).

De toegevoegde waarde van een vertaalbureau

Gebruik maken van Aabévé Vertaalbureau betekent, dat u de kosten van de vertaling snel terug zult verdienen, als u van plan bent om uw producten of diensten internationaal te verkopen. Wij bieden met onze professionele vertalingen een aantal voordelen, waaronder het verhogen van de internationale bekendheid van uw product, het verhogen van de kans op meer verkoop, het vergroten van de kans op een betere klanttevredenheid en het verminderen van de kosten van internationale verkoop.

Professionele vertalingen zorgen ervoor, dat uw bedrijf betrouwbaar overkomt en uw producten of diensten kunt u aanbieden aan meer mensen over de hele wereld. Dit zal uw naamsbekendheid op internationale schaal vergroten, waardoor uw verkoopkansen toenemen. Ook zal het vertalen van producten of diensten naar andere talen ervoor zorgen dat klanten hun product of dienst in hun moedertaal kunnen gebruiken, waardoor de klanttevredenheid zal verbeteren.

Het vertalen van producten of diensten naar andere talen kan ook leiden tot lagere kosten voor internationale verkoop. Dit komt omdat bedrijven niet langer afhankelijk zijn van buitenlandse vertaalbureaus. U kunt de producten of diensten direct aanbieden in andere talen, waardoor u de kosten lager zijn.

Hoe Aabévé uw bedrijf kan helpen

Veel bedrijven hebben tegenwoordig te maken met taalbarrières. Om deze barrières te overwinnen, schakelen ze een vertaalbureau in om hun communicatie en materiaal in andere talen te vertalen. In een wereld die steeds meer internationaal gericht is, is het verstandig om een betrouwbaar en ervaren vertaalbureau als Aabévé in te schakelen om uw bedrijf op de internationale markt te laten concurreren.

In het algemeen hebben de meeste mensen die een professioneel vertaalbureau inschakelen baat bij hun diensten. Of u uw bedrijf nu op de buitenlandse markt wilt uitbreiden of uw blog wilt vertalen, Aabévé is uw uitgelezen partner om uw doelen te bereiken.

Wij kunnen u helpen bij het vertalen van documenten, websites, overeenkomsten, enzovoort om uw bedrijf op de kaart te zetten in het buitenland. Door ons in te schakelen, kunt u uw bedrijf een duidelijk voordeel geven. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw bedrijf een extra voorsprong te geven, neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 024 – 82 00 778 of een mail sturen. Tot straks!