024-82 00 778 info@aabeve.nl

Het kan soms een uitdaging zijn om een nieuwe taal te leren. Of het leren van een taal lastig is, hangt onder andere af van de moedertaal. Stammen de moedertaal en de nieuwe taal af van dezelfde taalfamilie, dan is deze gemakkelijker te leren. DuitsEngels en Nederlands behoren bijvoorbeeld tot de West-Germaanse talen en zijn voor ons daarom vaak niet moeilijk te leren. 

Welke talen zijn lastig?

Er spelen echter wel meer factoren mee. Of u een nieuwe taal snel onder de knie heeft is afhankelijk van uw motivatie, geheugen, omstandigheden, intelligentie, gevoel voor taal, geheugen en luistervaardigheid. Vandaag de dag bestaan er ongeveer 7.000 verschillende talen. Welke taal makkelijk of moeilijk is om te leren hangt, zoals gezegd, van de moedertaal af. Iemand uit China zal met Nederlands meer moeite hebben dan iemand uit Duitsland.

Minder moeilijk en moeilijk

Toch zijn er een aantal talen die door, naamvallen en klanken makkelijker of juist moeilijk zijn om aan te leren. Voor ons Nederlanders zijn talen als Chinees, Japans, Koreaans en Arabisch lastig. Het schrift bestaat uit tekens die ons onbekend zijn. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Grieks, Thai, Pools, Hebreeuws, Vietnamees en IJslands. Gemiddeld moeilijk voor ons zijn de Romaanse talen als het SpaansFransPortugees en Italiaans. Het Zweeds en Noors zijn net weer eens stukje makkelijker.

Welke talen zijn lastig en ook moeilijk?

Wat de moeilijkste talen dan zijn vraagt u zich af? Het Tabassaran in de Kaukasus, deze taal kent wel 48 naamvallen en de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, deze taal heeft met 70 voorvoegsels de meeste voorvoegsels ter wereld. Dan volgt Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, dit is de taal met de meeste werkwoordvormen, namelijk meer dan 69.000 verbogen en 860 onverbogen vormen!

En tot slot de taal van de Eskimo’s in Alaska en Groenland. Deze beschikken over 63 verschillende werkwoordvormen voor de tegenwoordige tijd en meer dan 252 verbuigingen voor zelfstandige naamwoorden. Maar dan zijn we er nog niet. Met stip op één staan de kliktalen die op het Afrikaanse continent voorkomen. Hier wagen wij ons dan ook maar niet aan, maar voor alle overige vertalingen kunt u met een gerust hart bij Aabévé Vertaalbureau terecht!

Vrijblijvende offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw vertaling? Maak dan gebruik van de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken. U mag het document uiteraard ook rechtstreeks aan ons mailen. Als de bestanden te groot zijn om te verzenden, adviseren we u om WeTransfer te gebruiken. Binnen 30 minuten na ontvangst van uw aanvraag, ontvangt u onze reactie. Ook voor het vertalen van lastige woorden zit u goed bij 5-sterren Vertaalbureau Aabévé.