024-82 00 778 info@aabeve.nl

Zakelijke correspondentie vertalen

In het bedrijfsleven is communicatie het allerbelangrijkste. Interactie met uw (potentiële) klanten, contacten met uw leveranciers, overeenkomsten met huurders of verhuurders, enzovoort. Als u wilt uitbreiden naar een buitenlandse markt is zakelijke correspondentie vertalen een absolute must.

Kent u de lokale gebruiken en weet hoe u moet omgaan met bijvoorbeeld Duitse klanten en leveranciers? Wat is belangrijk bij internationale communicatie in bijvoorbeeld het Frans of Spaans?

Verschil tussen zakelijke en privé-correspondentie

Afgezien van de verschillen in inhoud, zitten de grootste verschillen in de stijl en de woordkeuze. Ongeacht de taal, het belangrijkste bij een zakelijke vertaling is om te voldoen aan de gebruiken van de betreffende nationale taal en om zelfverzekerd te zijn in termen van stijl, vocabulaire en ernst.

In privécorrespondentie zijn informele uitdrukkingen en afkortingen prima. De afzender en ontvanger kennen elkaar meestal al en hebben een persoonlijke of misschien zelfs wel vriendschappelijke relatie. Zakelijke correspondentie daarentegen is gericht op de serieuze uitwisseling van zakelijke informatie. Dergelijke zakelijke correspondentie varieert van vragen en aanbiedingen tot bestellingen, vragen over levertijden en klachten.

OFFERTE AANVRAGEN

Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen 30 minuten vindt u onze reactie in uw mailbox.

Zakelijke vertaling

Bij een zakelijke vertaling is niet alleen de juiste vertaling, maar ook de juiste vorm van groot belang. In Nederland zijn we er in de loop der jaren aan gewend geraakt om iemand al snel aan te spreken met “je”. Zelf in nieuwsprogramma’s op TV is dat heel normaal. De commerciële zenders gaan daarin overigens nog wel een stapje verder dan de publieke omroep. In andere landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland, is dat echter niet het geval. Daar wordt nog iedereen aangesproken met “Sie”. In uw zakelijke correspondentie is de communicatiestijl dus zeer belangrijk.

Bij Aabévé Vertaalbureau zetten wij zoveel mogelijk moedertaalsprekers (native speakers) in. Zij zijn als geen ander op de hoogte van de cultuur, gebruiken en sociale aspecten in het land, waarvoor de vertaling is bedoeld.

Zakelijke correspondentie in andere talen

Een zakelijke vertaling in het Engels wordt gekenmerkt door een beleefde en duidelijke formulering. Duitsers zijn gewend om zich wat uitvoeriger te uiten. Franse correspondentie is daarentegen veel beleefder dan Engels en Duits. Het is dus van groot belang om de zakelijke communicatie aan te passen aan het land waarvoor het is bestemd.

Als correspondentie naar bijvoorbeeld het Duits, Engels of Frans nieuw voor u is, kunt u uit de reactie van uw buitenlandse zakenpartner vaak al afleiden welke stijl gewenst is. Duitsers vinden het niet prettig om telefoontjes of e-mails in het Engels te ontvangen. Dat heeft echter ook te maken met het feit dat de Duitse taal vaak moeilijke, lange en complexe zinsstructuren bevat, die men van tijd tot tijd opnieuw zou willen uitleggen.

Zakelijke vertaling in vrijwel alle talen

Wilt u uw documenten, overeenkomsten, e-mailcorrespondentie of wat dan ook laten vertalen? Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij u met vrijwel elke talencombinatie van dienst zijn. Wij vertalen in meer dan 200 talen, waarvoor dagelijks meer dan 600 vertalers beschikbaar zijn. En als wij voor een bepaalde taal zelf geen vertaler beschikbaar hebben, kunnen wij u via onze internationale samenwerking toch vrijwel altijd van dienst zijn.

Wilt u een offerte van ons ontvangen? Maak dan gebruik van de aanvraagmodule aan de rechterzijde van deze pagina of stuur ons een mail. Bellen naar 024 – 82 00 778 mag natuurlijk ook.

Offerte aanvragen

Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
=

Klantenreviews

Trustpilot-widget

Andere bezoekers bekeken ook:

e-Learning met vertalingen

e-Learning met vertalingen Met dank aan het internet ontstaan steeds weer nieuwe ideeën en gloednieuwe innovaties....

Vertaalfunctie TikTok

Vertaalfunctie TikTok Het vooral bij jongeren populaire sociale mediaplatform TikTok heeft een vertaalfunctie aan de...