Zelda-game krijgt Nederlandse vertaling
Grenzen vervagen, talen niet!

Zelda-game krijgt Nederlandse vertaling

The Legend of Zelda: Breath of the Wild” krijgt een Nederlands tintje. Het wordt namelijk mogelijk om het Engelse spel met Nederlandse ondertiteling te spelen. Daardoor is het niet nodig om het Engels volledig te volgen.

Zelda-game krijgt Nederlandse vertaling

Eerste Zelda-game in het Nederlands

Het is de eerste Zelda-game die een vertaling van het Engels naar het Nederlands krijgt. Het lijkt aan te geven dat de Nederlandse game-markt een interessante is. Nintendo heeft ervoor gekozen om het spel ook van Nederlandse ondertiteling te voorzien.

Eerdere uitgaven

Bij eerdere uitgaven was dit nog niet het geval. Er is nog wel sprake van Engelse voice-overs, maar de Nederlandse ondertiteling op het scherm moet ervoor zorgen dat ook Nederlandse spelers geen probleem hebben om het verhaal te kunnen volgen.

In het Nederlands of Engels spelen

De aankondiging voor de vertaling werd gedaan door Eiji Aonuma. Hij werkt als Zelda-producer en geeft aan enthousiast te zijn dat het spel nu nog beter te spelen zal zijn door veel Nederlandse spelers. Vanuit de vertalingen tussen het Engels en Nederlands weten we aan de andere kant ook dat een deel van ons die vertalingen niet direct nodig heeft. Dat is geen probleem, het is namelijk ook nog steeds mogelijk om het spel gewoon in het Engels te spelen. Wat dat betreft is er alleen een mogelijkheid tot vertaalde ondertitels bijgekomen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1rPxiXXxftE[/embedyt]