Zien maakt taal leren gemakkelijker
Grenzen vervagen, talen niet!

Zien maakt taal leren gemakkelijker

Onderzoekers van de universiteit van Indiana hebben aangetoond dat baby’s gemakkelijker een taal leren als zij de objecten ook  kunnen zien. De ontwikkeling van taal hangt sterk samen met de visuele verwerking van de informatie.

zien maakt taal leren gemakkelijker

Visuele instelling van de mens

Het is al langer bekend dat we als mensen behoorlijk visueel zijn ingesteld. Het is bijvoorbeeld bekend dat we gemakkelijker informatie kunnen opslaan in ons geheugen waarbij we een visuele prikkel ‘bedenken’. Door te leren woorden of concepten te koppelen aan visuele informatie maken we het gemakkelijker het geheel te onthouden.

In de huidige studie werd baby’s gevraagd om maaltijden te leren kennen. Soms konden die wel en soms ook niet zien. Wat bleek? Het leren van de woorden voor de maaltijden werd een stuk gemakkelijker als ze de maaltijd ook visueel konden verwerken.

Vertaalbureau met taalvirtuozen

Het is bruikbare informatie die zelfs binnen een vertaalbureau van waarde kan zijn. We zijn tenslotte dagelijks bezig met taal en de verwerking daarvan. Onze taalvirtuozen zijn experts in zowel de bron- als de doeltaal, maar blijven zich natuurlijk doorlopend ontwikkelen. We zijn bij Aabévé Vertaalbureau ook altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Zeker als dat de verwerking van verschillende talen soepeler kan laten verlopen. Eén daarvan is visuele informatie te koppelen aan de te verwerken woorden in verschillende talen. Daardoor wordt het weer een stukje gemakkelijker en zorgen we voor een betere vertaling.