Zweeds vertalen
Grenzen vervagen, talen niet!

Zweeds vertalen

Ook voor Zweeds vertalen bent u bij Aabévé Vertaalbureau aan het juiste adres. Een accurate vertaling van Nederlands naar Zweeds of Zweeds naar Nederlands is nodig omdat de taal verschillende toonaccenten heeft. Dit maakt het juist vertalen van een document ook zo belangrijk. Wij hebben de beschikking over vele (beëdigde) vertalers Zweeds. Bij ons is uw vertaling vanuit of naar het Zweeds in goede handen.

zweeds vertalen

Vertaal Zweeds

De Zweedse taal stamt af van de taal van de Vikingen, maar evolueerde en kreeg toevoegingen van de Duitse, Latijnse en zelfs Nederlandse taal. Tegenwoordig leent de Zweedse taal steeds meer woorden uit het Engels.

De toonaccenten zijn zelfs zo belangrijk in de Zweedse taal, dat als men de verkeerde toon gebruikt, de betekenis van het woord totaal anders is. Laat daarom uw vertaling verzorgen door één van onze ervaren vertalers, dan bent u verzekerd van een juiste en snelle vertaling.

Zweeds vertalen

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling vanuit of naar het Zweeds? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterkant van deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0900-3330303.

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen, dus het is altijd verstandig om niet tot het laatste moment te wachten met het indienen van een aanvraag.

Zaken doen in Zweden

Als u Zweden wilt veroveren voor uw producten of diensten, hou er dan rekening mee, dat Zweedse bedrijven van alles over u willen weten, maar (zeker in het begin) vrij weinig zullen loslaten over zichzelf. Een open opstelling en een goede voorbereiding is daarbij van groot belang. Zorg ervoor dat u het nodige weet over Zweden en de Zweedse cultuur. Neemt u deel aan een bespreking, onderbreek de spreker dan niet, want dat wordt als zeer onbeleefd beschouwd.

De Zweden zullen direct tutoyeren, want de “u-vorm” gebruikt men in Zweden alleen voor de koning. Zweden zullen conflicten zoveel mogelijk uit de weg gaan en kritiek alleen via een omweg laten weten. Net als wij Nederlanders spreken de meeste Zweden uitstekend Engels.

Nederland export voor zo’n 9 miljard euro aan producten naar Zweden en importeert voor bijna 7 miljard aan Zweedse producten. Een goed marketingplan is van groot belang als u de Zweedse markt wil betreden of veroveren.
De Zweden zijn pioniers op het gebied van internet marketing. Alleen in Malta wordt nog meer internetreclame gebruikt voor het promoten van producten of diensten. De grootste stroom van het online reclamegeld gaat naar de zoekmachines.

Informatie over Zweden

Zweden wordt omringd door Noorwegen in het westen en noorden, Finland in het noordoosten, de Botnische Golf in het oosten, de Oostzee in het zuidoosten en het zuiden en het Skagerrak en het Kattegat in het zuidwesten. In de Oostzee liggen de eilanden Öland en Gotland, die ook tot Zweden behoren. De hoofdstad en tevens grootste stad is Stockholm.

Bevolking

Het land heeft een oppervlakte van 450.295 km² en zo’n 10 miljoen inwoners. Met een bevolkingsdichtheid van 21,6/km² is Zweden het op vier na dunst bevolkte land in Europa (na Noorwegen, Finland, Kazachstan en IJsland). Met 82% vormen de Zweden de grootste bevolkingsgroep van het land. De staat Zweden is ontstaan in de Middeleeuwen en groeide in de Vroegmoderne Tijd uit tot grootmacht, die onder meer delen van de tegenwoordige Baltische staten, Finland en het Heilige Roomse Rijk omvatte.

In de 18e, 19e en aan het begin van de 20e eeuw werd echter veel gebied verloren. Sinds 1814, toen het land Noorwegen annexeerde en hiermee vervolgens bijna een eeuw lang een personele unie vormde, is Zweden niet meer in oorlog geweest.
(bron: Wikipedia)