024-82 00 778 info@aabeve.nl

Zweeds vertalen

vanuit of naar diverse andere talen

zweeds vertalen-foto1

Zweeds vertalen

Ook voor Zweeds vertalen bent u bij Aabévé Vertaalbureau aan het juiste adres. Een accurate vertaling van Nederlands naar Zweeds of Zweeds naar Nederlands is essentieel. Dit komt doordat de taal verschillende toonaccenten heeft. Dat maakt het juist vertalen van een document dan ook zo belangrijk.

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling vanuit of naar het Zweeds? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen via 024-8200778.

Offerte aanvragen?

Maak gebruik van de aanvraagmodule op deze pagina. Documenten worden verzonden via een beveiligde verbinding.

Reactie

Binnen 30 minuten ontvangt u onze reactie in uw mailbox. Vrijwel altijd is dit direct de offerte met levertijd.

Akkoord?

Gaat u akkoord met onze offerte, dan gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt de vertaling binnen de afgesproken levertijd.

Vertaling Nederlands Zweeds

Kwaliteit

Op elke vertaling verstrekken wij kwaliteitsgarantie. U bent dus altijd verzekerd van een perfect verzorgd eindresultaat, wat uw vertaalopdracht ook is.

Wij voorzien u graag vooraf van een heldere prijsindicatie voor uw vertaling, zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vertalen

Als u een zakendeal heeft gemaakt in Zweden is het te verwachten, dat overeenkomsten, documentatie en e-mailcorrespondentie in het Zweeds aan u worden toegezonden.

Aabévé Vertaalbureau is dan voor u de aangewezen partner voor uw vertaalwerk. Dat doen wij al meer dan 30 jaar snel en goed.

Correspondentie

Voor uw Zweedse partner is het vanzelfsprekend, dat correspondentie aan u wordt toegezonden in het Zweeds. Van u verwacht men omgekeerd geen Nederlandstalige correspondentie.

Het is dus aan te bevelen om uw brieven en e-mailcorrespondentie naar het Zweeds te laten vertalen om een goede band op te bouwen en uw entree op de Zweedse markt tot een succes te maken.

Vertaler Zweeds Nederlands

Als u Zweden wilt veroveren met uw producten of diensten, moet u goed op uw communicatie letten. Er heersen in Zweden op communicatief vlak namelijk andere gewoonten dan in Nederland. Zo zullen Zweedse bedrijven van alles over u willen weten. Maar ze zullen (zeker in het begin) vrij weinig loslaten over zichzelf. Zorg er daarom voor dat u het nodige weet over Zweden en de Zweedse cultuur. Een open opstelling en een goede voorbereiding is hierbij van groot belang.

Neemt u deel aan een bespreking? Onderbreek de spreker dan niet want dat wordt als zeer onbeleefd beschouwd. De Zweden zullen direct tutoyeren, want de “u-vorm” gebruikt men in Zweden alleen voor de koning. Zweden zullen conflicten zoveel mogelijk uit de weg gaan en kritiek alleen via een omweg laten blijken. Net als wij Nederlanders spreken de meeste Zweden uitstekend Engels. Uiteraard houden onze professionele vertalers ook rekening met deze Zweedse gewoonten in de vertalingen.

Zweedse internetmarketing

Nederland exporteert voor zo’n 9 miljard euro aan producten naar Zweden en importeert voor bijna 7 miljard aan Zweedse producten. Een goed marketingplan is van groot belang als u de Zweedse markt wil betreden of veroveren.

De Zweden zijn pioniers op het gebied van internetmarketing. Alleen in Malta wordt nog meer internetreclame gebruikt voor het promoten van producten of diensten. De grootste stroom van het online reclamegeld gaat naar de zoekmachines. Het is als Nederlandse ondernemer dus belangrijk om hierop in te spelen.

Offerte of informatie aanvragen

Voor een vrijblijvende offerte kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. U mag het woordenaantal en/of de documenten ook rechtstreeks naar ons mailen. Bestanden, die te groot zijn, kunt u verzenden via WeTransfer.

Binnen 30 minuten nadat wij uw aanvraag binnen hebben gekregen, ontvangt u onze reactie in uw mailbox. Zo heeft u bij ons altijd snel inzicht in de mogelijkheden die wij bieden voor Zweeds vertalen.

Offerte aanvragen

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
=

Service

Optimale service

Binnen 30 minuten reactie

Snelle levering

Ervaring

Ervaren vertalers

Lage tarieven

Tientallen jaren ervaring

Kwaliteit

Hoge klantenwaardering

ISO-gecertifceerd

Ook beëdigde vertalingen

zweeds vertalen-foto2

Vertalen Nederlands Zweeds

De Zweedse taal stamt af van de taal van de Vikingen. Maar de taal evolueerde en kreeg toevoegingen van de Duitse, Latijnse en zelfs Nederlandse taal. Tegenwoordig leent de Zweedse taal steeds meer woorden uit het Engels. In de Zweedse taal spelen toonaccenten een belangrijke rol. De toonaccenten zijn zelfs zo belangrijk in de Zweedse taal, dat als men de verkeerde toon gebruikt, de betekenis van het woord totaal anders is. Laat daarom uw vertaling verzorgen door één van onze ervaren vertalers. Zo bent u verzekerd van een juiste en snelle vertaling.

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Het is dus verstandig om niet tot het laatste moment te wachten met het indienen van een aanvraag. U kunt door ons verschillende soorten vertalingen laten uitvoeren, waaronder beëdigde vertalingen. Voorbeelden van particuliere documenten die beëdigd moeten worden vertaald, zijn o.a.: geboorteakte, diploma, rijbewijs, huwelijksakte, verklaring omtrent gedrag, IND-aanvraag, hypotheekakte, testament, enz.

Zweeds vertaalbureau

Wij kunnen u van dienst zijn met vertalingen in vrijwel elk vakgebied. Onderstaand treft u een kleine selectie aan van veel voorkomende vakgebieden. Staat uw vakgebied er niet bij, neem dan contact met ons op. Het moet raar lopen als wij uw document niet kunnen vertalen.

U kunt bij ons terecht voor het vertalen van teksten in diverse vakgebieden. Waaronder: administratief, commercieel, financieel, ICT, juridisch, marketing, medisch, technisch, toeristisch, websites en anderen. Informatie over de handel met Zweden kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Beëdigd vertaler Zweeds Nederlands

Voor officiële documenten als huwelijksakten, IND-aanvragen, hypotheekakten, diploma’s enzovoort is vaak een beëdigde vertaler Nederlands Zweeds nodig. Dit om uw document dezelfde rechtsgeldigheid te geven in Zweden als in Nederland. Beëdigde vertalingen zijn wat duurder dan een standaard vertaling. U kunt daarom het beste eerst nagaan bij de betreffende instantie of een beëdigde vertaling noodzakelijk is.

Ook voor vertalingen, die vallen onder ISO-certificering kunt u bij Aabévé Vertaalbureau terecht. Daarnaast hebben onze vertalers vaak bepaalde specialisaties voor vakgebieden door hun achtergrond of interesse(s). Wij hebben al vele teksten vertaald voor diverse vakgebieden, waaronder administratief, financieel, ict, juridisch, medisch en technisch. En of het nu gaat om Zweeds Nederlands vertalen of om Zweeds Engels vertalen. Er is altijd een deskundige vertaler die u verder kan helpen.

zweeds vertalen-4 foto's

Voorbeelden van vakgebieden:

(klik op de foto’s om de vakgebieden te bekijken)

Zweeds vertalen-vakgebieden foto1

Automotive

Chemisch

Juridisch

Medisch

Overheid

Technisch

Wetenschap

Zweeds vertalen-vakgebieden foto2

Accountancy

Dienstverlening

Horeca

Marketing

Toerisme

Transport

Verzekering

Zweeds vertalen-vakgebieden foto3

Architectuur

Bouw

Dienstverlening

Energie

Financiën

Grafisch

ICT

Zweeds vertalen naar Nederlands

Bij de communicatie tussen twee partijen vormen (geschreven) woorden de basis. Voor een vlekkeloze communicatie is het dan ook van belang dat de juiste woorden gebruikt worden . Zeker als beide partijen een andere taal spreken is een goede woordkeuze extra belangrijk. Wilt u als Nederlandse ondernemer zaken doen op de Zweedse markt? Laat onze professionele vertalers u dan helpen in de schriftelijke communicatie met uw zakenrelatie(s).

Een correcte vertaling van Zweedse documenten is van essentieel belang. U wilt immers voorkomen dat door een onjuiste vertaling een verkeerde boodschap wordt afgegeven. Gelukkig staan onze vertalers voor u klaar om u verder te helpen. Van Nederlands Zweeds vertalen tot Zweeds Nederlands vertalen; onze professionals kunnen het allemaal.

Verschillende vertalingsopties mogelijk

De Zweedse markt is heel anders dan de Nederlandse markt. Wij helpen Nederlandse ondernemers die de Zweedse markt willen veroveren dan ook graag verder. Een goede vertaling kan een groot verschil maken voor de band met uw zakenrelaties. Wij begrijpen dat als geen ander en zullen daarom enkel kwalitatief hoogwaardige vertalingen leveren.

Vanzelfsprekend vertalen wij niet enkel voor ondernemers. Ook particulieren die (beëdigde) vertalingen nodig hebben, kunnen bij ons terecht. We kunnen documenten van het Zweeds vertalen naar het Nederlands. Maar ook Engels Zweeds vertalen behoort tot de mogelijkheden. Wilt u weten we voor u kunnen betekenen? Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan voor een kwalitatief hoogstaande vertaling tegen een scherpe prijs.

Meer over de Zweedse taal

Het Zweeds is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 9 miljoen sprekers. Het is de meest gesproken taal in Zweden (8,8 miljoen sprekers). En daarnaast is het een van de officiële talen van Finland (300.000 sprekers). In de Finse autonome provincie Åland is het Zweeds de enige officiële taal. Het Zweeds is nauw verwant aan het Deens en het Noors. Dit zijn de andere twee op het vasteland gesproken Scandinavische talen. Het Zweeds en het Noors, en in iets mindere mate het Deens, zijn onderling redelijk verstaanbaar. Sommige woorden zijn anders, maar grammaticaal komen de talen overeen. De spelling is wel verschillend. De woordenschat van het Zweeds bestaat bijna geheel uit Germaanse woorden. Er zijn wel wat leenwoorden uit vooral het Latijn, Frans en (Neder)Duits. Tegenwoordig worden er veel woorden uit het Engels overgenomen, al dan niet aangepast of letterlijk vertaald (leenvertaling).

Kenmerkend voor de uitspraak van het Zweeds is de melodie: het is een toontaal. Er bestaan twee verschillende toonaccenten, en deze kunnen betekenisonderscheidend zijn. Het woord “anden” betekent, afhankelijk van de intonatie, “de eend” of “de geest”.

Hoe de toonaccenten daadwerkelijk worden uitgesproken is sterk afhankelijk van waar de spreker vandaan komt. In het zuiden onderscheidt men de tonen meer in de lengte dan in de toonhoogte. Bovendien wordt een woord alleen met toonaccent uitgesproken wanneer het een belangrijke grammaticale functie in een zin vervult. De standaardtaal is het Rijkszweeds (rikssvenska) en dit is gebaseerd op de dialecten rond Stockholm en het Mälardal. Andere varianten van het Zweeds zijn het Finland-Zweeds en Estland-Zweeds. (bron: Wikipedia)

Meer dan 30 jaren ervaring

Talencombinaties

Ervaren vertalers

Aabévé Vertaalbureau:

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,7 uit 5 (of 9,4 uit 10)