Zweeds vertalen

Ook voor Zweeds vertalen bent u bij Aabévé Vertaalbureau aan het juiste adres. Een accurate vertaling van Nederlands naar Zweeds of Zweeds naar Nederlands is nodig omdat de taal verschillende toonaccenten heeft. Dit maakt het juist vertalen van een document ook zo belangrijk. Wij hebben de beschikking over vele (beëdigde) vertalers Zweeds.

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling vanuit of naar het Zweeds? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen via 024-8200778.

Internetmarketing

De Zweden zijn pioniers op het gebied van internetmarketing. Alleen in Malta wordt nog meer internetreclame gebruikt voor het promoten van producten of diensten. De grootste stroom van het online reclamegeld gaat naar de zoekmachines.

Offerte aanvragen

  Beëdigde vertaling? *
  JaNee

  Video Zweeds vertalen

  Bekijk hieronder de informatieve video over Zweeds vertalen. In 54 seconden bent u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken.

  video Zweeds vertalen

  Vertalen Zweeds Nederlands

  Als u Zweden wilt veroveren voor uw producten of diensten, hou er dan rekening mee, dat Zweedse bedrijven van alles over u willen weten, maar (zeker in het begin) vrij weinig zullen loslaten over zichzelf. Een open opstelling en een goede voorbereiding is daarbij van groot belang. Zorg ervoor dat u het nodige weet over Zweden en de Zweedse cultuur. Neemt u deel aan een bespreking, onderbreek de spreker dan niet, want dat wordt als zeer onbeleefd beschouwd.

  De Zweden zullen direct tutoyeren, want de “u-vorm” gebruikt men in Zweden alleen voor de koning. Zweden zullen conflicten zoveel mogelijk uit de weg gaan en kritiek alleen via een omweg laten weten. Net als wij Nederlanders spreken de meeste Zweden uitstekend Engels.

  Nederland export voor zo’n 9 miljard euro aan producten naar Zweden en importeert voor bijna 7 miljard aan Zweedse producten. Een goed marketingplan is van groot belang als u de Zweedse markt wil betreden of veroveren.

  Vertalen Nederlands Zweeds

  De Zweedse taal stamt af van de taal van de Vikingen, maar evolueerde en kreeg toevoegingen van de Duitse, Latijnse en zelfs Nederlandse taal. Tegenwoordig leent de Zweedse taal steeds meer woorden uit het Engels. De toonaccenten zijn zelfs zo belangrijk in de Zweedse taal, dat als men de verkeerde toon gebruikt, de betekenis van het woord totaal anders is. Laat daarom uw vertaling verzorgen door één van onze ervaren vertalers, dan bent u verzekerd van een juiste en snelle vertaling. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht.

  Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen, dus het is altijd verstandig om niet tot het laatste moment te wachten met het indienen van een aanvraag. Voorbeelden van particuliere documenten, die beëdigd moeten worden vertaald, zijn o.a. geboorteakte, diploma, rijbewijs, huwelijksakte, verklaring omtrent gedrag, IND-aanvraag, hypotheekakte, testament, enz.

  Zweeds vertaalbureau

  Wij kunnen u van dienst zijn met vertalingen in vrijwel elk vakgebied. Onderstaand treft u een kleine selectie aan van veel voorkomende vakgebieden. Staat uw vakgebied er niet bij, neem dan contact met ons op. Het moet al heel gek gaan als wij het niet kunnen vertalen. U kunt bij ons terecht voor het vertalen van teksten in diverse vakgebieden, waaronder: administratief, commercieel, financieel, ict, juridisch, marketing, medisch, technisch, toeristisch, websites en andere.

  Informatie over de handel met Zweden kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

  zweeds vertalen-kasteel

  Meer over de Zweedse taal

  Het Zweeds is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 9 miljoen sprekers. Het is de meest gesproken taal in Zweden (8,8 miljoen sprekers) en een van de officiële talen van Finland (300.000 sprekers). In de Finse autonome provincie Åland is het Zweeds de enige officiële taal.

  Het Zweeds is nauw verwant aan de andere twee op het vasteland gesproken Scandinavische talen, het Deens en het Noors. Het Zweeds en het Noors, en in iets mindere mate het Deens, zijn onderling redelijk verstaanbaar. Sommige woorden zijn anders, grammaticaal komen de talen overeen. De spelling is wel verschillend.

  De woordenschat van het Zweeds bestaat bijna geheel uit Germaanse woorden. Er zijn wel wat leenwoorden uit vooral het Latijn, Frans en (Neder)Duits. Tegenwoordig worden er veel woorden uit het Engels overgenomen, al dan niet aangepast of letterlijk vertaald (leenvertaling). Kenmerkend voor de uitspraak van het Zweeds is de melodie: het is een toontaal. Er bestaan twee verschillende toonaccenten, en deze kunnen betekenis onderscheidend zijn. Het woord “anden” betekent, afhankelijk van de intonatie, “de eend” of “de geest”.

  Hoe de toonaccenten daadwerkelijk worden uitgesproken is sterk afhankelijk van waar de spreker vandaan komt. In het zuiden onderscheidt men de tonen meer in de lengte dan in de toonhoogte. Bovendien wordt een woord alleen met toonaccent uitgesproken wanneer het een belangrijke grammaticale functie in een zin vervult. De standaardtaal is het Rijkszweeds (rikssvenska) en dit is gebaseerd op de dialecten rond Stockholm en het Mälardal. Andere varianten van het Zweeds zijn het Finland-Zweeds en Estland-Zweeds. (bron: Wikipedia)

  Ook interessant:

  oostenrijk-hallstatt